Saapuminen Hamnholmiin

Ohessa yhteysalus Fiskön aikataulu.

Kun tulette Hamnholmiin, Korppoon Verkanista lähdetään menemään, ja kohteena aikataulussa on Berghamn. Fiskön kaikki Berghamniin tulevat vuorot ovat y-vuoroja, eli ne pitää varata soittamalla aikataulussa näkyvään numeroon edellisenä päivänä ennen klo 15. Pyydä kyyti aina Luk-saarelle, niin saat lyhyemmän ja suojaisamman matkan Hamnholmiin, varsinkin jos menet sähköperämoottorin kanssa yhteysaluslaiturille, niin et halua isoja aaltoja:)

Ajatte ensin Paraisten läpi, sitten kahden lautan (Parainen-Nauvo ja Nauvo-Korppoo) avulla eteenpäin. Korppoon lautan jälkeen ajatte kunnes Korppoon koulu on oikealla; heti sen jälkeen käännytte oikealle kohti Verkania. Risteyksessä on kyltit Verkan ja Buffalo. Voitte ajaa ihan tien päähän, laiturille saakka, ja jättää tavarat sinne. Auto pitää sitten parkkeerata jonnekin kauemmas; ihan yhteysaluslaiturin lähelle sitä ei voi jättää. Kannattaa saapua ajoissa, roudata tavarat odottamaan yhteysaluslaiturin läheisyyteen ja mennä sitten kaikessa rauhassa parkkeeraamaan auto ja vaikka nauttimaan joku juoma Buffalon terassilla.

Saarilomanne aikana Hamnholmista pääsee käymään Korppooseen muutaman kerran viikossa Fiskö -yhteysaluksella. Aikataulua kun tavaa, näkyy, että mahdollisuus ”kaupunkikierrokseen” Korppoossa on tiistaisin (lähtö Berghamnista Korppooseen noin klo 14:30, Korppoossa 15:10, takaisin lähtö klo 16:50 Korppoosta (Berghamn 18:05), sama mahdollisuus on keskiviikkona ja perjantaina (jolloin paluulähtö klo 17:30 Verkanista). Lisäksi keskiviikkona pääsee Berghamnista pääsee noin klo 9 kohti Korppoota, samoin noin klo 14:30 (kuten ma ja pe), ja takaisin Korppoon Verkanista klo 16:50.

Korppoon Verkanista kävelee keskustaan noin 20 min., matkaa on 1,6 km. ’

”Kaupungilla” ehtii käydä hyvin tiistain tai perjantain kierroksella. Tällä lyhyemmällä kierroksella ehtii tehdä ripeän kauppareissun ja nauttimaan virkistysjuoman, mutta ruokaa ei kannata tilata (ellei sitten tilaa Hjalmarsista/Buffalosta etukäteen ja syö Fisköllä kotimatkalla Hamnholmiin…)

Korppoon kirkolla on K-kauppa, Hjalmars -ravintola, kirkko ja tori. Siellä on myös esim. Amalias hem – lifestylekauppa. Lisäksi keskustassa on petankki-kenttä.

Korppoon koulun läheltä lähtee kuntopolku, jonka kiertäminen on mukavaa vaihtelua Hamnholmin pienille poluille.

Korppoon K-Market toimittaa Fiskön kautta ostoksia myös. Googlaa K-Market Korppoo, sieltä löydät verkkokaupan tiedot. Tilaus täytyy tehdä 24 ennen toimitusta, ja ilmoittaa Fiskölle, millä vuorolla olisi tulossa toimitus. Hinta palvelulle on 10,90€. Ostokset voi sitten hakea Lukilta yhteysaluslaiturilta (kannattaa olla vastassa, kun Fiskö tulee).